Alpaca show titels

Naam: AdP Udeen (Verkocht)
Sekse: Hengst
Kleur: Wit
Geboren: April 2016
 
Vader: Waratha Flats Earl Grey (fawn)
Moeder: Pinecroft Dee Dee (bruin)
 
Prijs: Grand Champion Assen 2018: Reserve Kleurkampioen Okt 2017 en Reserve Kampioen Hengsten Maart 2018
 
Beschrijving:

April 2018
Jury Barbara Hetherington, verkoos uit de ruim 150 alpaca's op de show in Assen deze hengst tot de beste alpaca van de hele show. Hij verdiende daarmee de ere titel Grand Champion.
Een mooie hengst, die voor zijn 2 jarige leeftijd mooi aan 't uitgroeien is. Stevig bouw en een mooi postuur.
Zijn vacht is superfijn, zeer soft handle, mooi glans, dicht en zeer uniform over heel zijn body. Dekharen / primaire vezels zijn nauwelijks vindbaar. Een hengst met veel potentie in een fokprogramma aldus Barbara.
AdP Udeen Earl is een nakomelin van Pinecroft Dee Dee (donker bruin) en Waratha Flats Earl Grey (fawn). Hij heeft in z'n nek een kleine fawn-kleurige spot wat aangeeft dat hij het kleuren-gen bij zich draagt en dus op alle kleuren goed inzetbaar is.

 

Maart 2018
Jury Molly Gardner, verkoos uit de ruim 120 hengsten deze hengst tot Reserve kampioen van alle Hengsten
Een hengst met veel glans, fijnheid en erg soft handle. Nauwelijks dekharen ,primaire vezels aanwezig en alle goede eigenschappen vind ze terug over heel zijn body. Een super mooie alpaca met veel potentie. Een mooie stevige, maar iets wat compacte bouw.

Okt 2017 Jury: Robin Nasermann beoordeelde deze hengst op de alpacashow in Boekel. Zijn jury commentaar:
Een excellente vacht: Zeer dicht, mooie krimpstijl over heel zijn body, zelfs boven op zijn kop en onder op de benen.
Veel glans en fijnheid en extreeem soft handel. Geen primaire vezels. Hij verdient dan ook om uit een groep van ruim 35 witte dieren verkozen te worden tot de Reserve kleurkampioen.

We zijn trots op deze jonge hengst: Hij heeft veel potentie voor de toekomst: Een kleine fawn spot boven in zijn nek en een bruine moeder en fawn vader, maakt deze hengst inzetbaar op zowel witte als gekleurde dieren.

 

Terug naar het overzicht